Mail ons

Beweegwijs

De Prinsenhof
Meester van Hasseltlaan 57
7316 DK Apeldoorn
T  055 - 58 89 889
E info@cso-deprinsenhof.nl

Beweegwijs

Wij vinden het belangrijk dat onze leerlingen voldoende bewegen. Bewegingsonderwijs stimuleert namelijk de motorische- en sociaal emotionele ontwikkeling, bijvoorbeeld het omgaan met winst/verlies en samenwerken.  
 
Bewegingsonderwijs
Op De Prinsenhof bieden we twee keer per week gymnastiek, waarvan in ieder geval één keer van de vakleerkracht. Om onze leerlingen ook tijdens de pauzes goed te kunnen begeleiden en de juiste spelen aan te kunnen bieden, werken we met BeweegWijs. Een organisatie die begeleiding en scholing verzorgt op het gebied van bewegen. We hebben gekozen om te gaan werken met een op maat gemaakte speelpleinmethode, voor onze school. Om (nog) meer structuur bij het spelen op het plein aan te brengen en het speelarsenaal uit te breiden zijn onze pleinen zo ingedeeld dat ze passen bij deze methode.
 
De speelpleinmethode
Op de pleinen zijn kleurenzones aangebracht. Bij elke zone horen specifieke spelen die zijn afgestemd op de sociaal emotionele ontwikkeling van onze leerlingen. Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag staat er tijdens de grote pauzes op de pleinen extra speelmateriaal zoals evenwichtsspellen, diabolo’s, éénwielers, horden, materiaal voor tik- en balspellen. De spelen die we op het plein aanbieden, worden door de vakleerkrachten tijdens de gymnastieklessen aangeleerd en voorbereid. Naast de pleinwacht is vanuit BeweegWijs een pleincoach aanwezig om de leerlingen te begeleiden. Een aantal leerlingen uit de bovenbouw wordt opgeleid tot juniorcoach om de pleincoach te ondersteunen. Voor meer informatie over BeweegWijs, verwijzen graag naar www.beweegwijs.nl.
 
De kleurenzones op het plein
De kleurenzones op het plein
beknopte informatie
schoolgids
Wij gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meer
OKE! Cookies toestaan